Hyr båt på underbara västkusten

Varför inte ha en hemester i år, och res till Västkusten som alltid är vackert med havet som glittrar i solen, alla berg och klippor som du kan klättra eller sitta på. Något som är väldigt mysigt, är om du packar en picknickkorg och sätter dig på en klippa, antingen själv, med din partner eller med en vän, och tittar på solnedgången. Många kör bil genom kustvägarna och passerar Smögen, Fjällbacka, Hunnebostrand med flera och stannar kanske sedan till i Strömstad som är den sista staden på västkusten innan du kommer in i Norge. I Strömstad kan du följa med småbåtar som kör turister en bit ut på havet, där sälar simmar omkring. Kanske har du tur och får följa med en fiskare, fånga räkor, hummer och musslor, för att sedan äta dem nykokta och färska. Längs med orterna på Västkusten serveras varje dag, dagens fångst och det får du inte missa. Det går även att hyra båt själv, med familjen eller med någon vän. Nedan får du ett exempel på hur du kan hyra båt på västkusten.

Båtuthyrning enkelt och smidigt

Genom företaget Skipperi kan du som båtägare enkelt och säkert hyra ut din egen båt till så kallade hyresgäster. Det spelar ingen roll vilken sorts båt du äger, Skipperi hjälper dig att hitta ansvarsfulla och pålitliga hyresgäster. Som båtens ägare bestämmer du när, till vem och vilket pris du vill ha för att hyra ut din båt.

Många fördelar att hyra ut din båt

Om du ändå inte ska använda din båt på ett tag, är det ingen dum idé att hyra ut den. Du får in pengar som du använda till att betala driftkostnaderna på din båt. Du kan tjäna bra med pengar och istället för att båten bara ligger i hamnen, mår den bättre av att vara ute till havs. Skipperi sköter alla avtal, transaktioner och marknadsföring.

När du vill hyra ut

När du läst igen var Skipperi kan hjälpa dig med och du känner dig redo att hyra ut din båt, till någon lycklig hyresgäst som vill segla omkring på Västkusten och lägga till vid hamn efter hamn, skapar du först ett konto på Skipperi. Skapa sedan en båtprofil under Mina båtar, fyll i den information som behövs och lägg till några trevliga foton på din båt. Du sätter sedan upp när båten är ledig, ett bra tips är att du sätter pris efter årstid och glöm inte bort att kontakta ditt försäkringsbolag om att du ska hyra ut din båt.

Någon vill hyra din båt

När en hyresgäst har visat sig intresserad av just din båt skickar han/hon en förfrågan. Av Skipperi får du tillgång till dennes båtförar-CV, en sammanställning av personens båterfarenheter. Du får också den intresserades namn och kan kontakta han/hon själv. På så sätt kan du ställa frågor och känna efter om personen känns som en lämplig hyresgäst.

Hyresgäst

Du som vill hyra båt genom Skipperi har stora valmöjligheter, både när det gäller typ av båt och var på Västkusten du vill hämta båten. Du som vill hyra båt anmäler dig på Skipperi på ungefär samma sätt som båtägaren. Du skriver bara istället i när, var och vilken båt du vill hyra, och när du hittat din båt, kan du njuta av havet på underbara västkusten.