"Världens vackraste skärgård"

Dagskryssning i Fjällbacka skärgård

MED BUSSTRANSFER GÖTEBORG T/R

 

Låt dig charmas av natursköna Fjällbacka med Läckberg, Bergman och Rövardotter. 

Vår utflykt startar med en bussresa till Fjällbacka, där vi kliver ombord på båten som tar oss ut i Fjällbackas vida kända, vackra skärgård. Samhället i det smala sundet ligger delvis på fastlandet och delvis på ön tvärsöver, Hamburgö.

Redan på 1000-­talet fanns här i närheten en tingplats för regionen. När vi glider ut ur glipan mellan granitbergen med Norra Ejgde om styrbord öppnar sig skärgårdsvyn framför oss. Öarna eggar vår fantasi med sina udda namn som Stora Köttö, Dyngö, Fläskö, Hästvam, Store Snart, Slängerumpan och Norra Syster.

Vår guide ombord får tillfälle att berätta om människor, miljöerna och om filminspelningar som ägt rum just här: Ett köpmanshus i skär gården, Ronja Rövardotter, En sång för Martin. Och förstås alla deckarna av bygdens egen storkändis Camilla Läckberg, född i Fjällbacka. Hollywood stjärnan Ingrid Bergman nöjde sig med att fira semestrar på Dannholmen i avskildhet nästan längst ut i skärgården. Efter ett par timmar i dessa den röda granitens örika vatten är vi åter i Fjällbacka där det blir lunch på restaurang Bryggan innan det är dags för hemfärd med bussen.

Inkluderat

  • Busstransfer & båtresa
  • Fika
  • Lunch på Bryggan
  • Guidning
  • Musikunderhållning

 

Pris 745:- per person 

Minimum 30 deltagare, om ni är färre hör av er till oss så ser vi till att ni kan åka med någon annan mindre grupp. 

I Fjällbacka kan du köpa en extra guidad tur med guiderna Åsa Cunniff och Karin Olsson. Välj mellan ”Mordvandring i Camilla Läckbergs Fjällbacka” eller ”Rundvandring i Fjällbacka” där du får höra om både Läckbergs mordgåtor, Ingrid Bergman, Ronja Rövardotters ”Helvetesgapet” Kungsklyftan och om livet då och nu i Fjällbacka.

Välkommen ombord!

 

Karta