Kulturbåtarnas vänner

 

Skepp o´hoj Kulturbåtarnas vänner!


Kulturbåtarnas vänner är en hyllning till våra Kulturbåtar M/S Nya Skärgården, M/S Svea af Bohuslän och M/S Ellen af Bohuslän. Privatpersoner, företagare, eller föreningar som är intresserade av att värna om just våra kulturbåtars bevarande har möjlighet att bli medlem i föreningen Kulturbåtarnas vänner, med org. nr. 802499-7010.

Och varför ska just jag bli medlem?

Jo, inte genom att bara titta på fartygen, utan att även få fina förmåner och rabatter när du åker med oss.

Vi planerar en årligg medlemsresa då vi åker till något intressant maritimt mål och till ett hutlöst lågt pris för våra medlemmar. Det blir en dagstur och vi kan lova att ni inte blir missnöjda.
Som ordförande i föreningen Kulturbåtarna vänner, vill jag slå ett slag för vad vi kan åstadkomma med denna vår stödförening. Vi kommer att anordna regelbundna medlemsmöten med intressanta föredrag om allt som har med Kulturbåtar att göra. Inte bara våra egna, utan även historia om en massa andra Kulturbåtar vi har kvar seglande på våra vatten. Ni kommer att få möjlighet att med ert medlemskap medverka till att rusta upp och bevara våra fartyg i ett fantastiskt Kulturbåtsskick.

Varför inte åka med oss på någon av våra turer och i vissa fall till ett kraftigt rabatterat pris. Tänk att få avnjuta en god måltid, dricka en kopp kaffe eller varför inte ett glas gott vin eller ta en öl medan vi tuffar ut mellan öarna på Västkusten. Eller kanske bara komma ombord då vi ligger vid kaj och har öppet. Ta en kaffe, ett glas vin eller en öl i våra barer och mingla runt lite.

Vår målsättning är en ökad skärgårdstrafik med våra fantastiska fartyg och göra Västkusten ännu mer attraktiv. Detta har vi verkligen redan lyckats med, men tillsammans kan vi bli ännu bättre. Kulturbåtarna och Svenska Västkustlinjen knyter ihop Västkusten sjövägen till vad det en gång för länge sedan varit. Tänk när kusten trafikerades av en massa ång- och segelfartyg med anor från flydda tider, då de var bruksfartyg och trafikerade öarna efter kusten och handeln blomstrade. Nu kallar vi dem Kulturbåtar. Man kan idag bara ana känslan när man tittar på gamla foton hur det såg ut på våra ångbåtsbryggor i Bohuslän i början av förra seklet.

Alla era önskemål tar vi gärna emot och kreativiteten flödar även hos oss. Vi vill gemensamt med er tillgodose dessa, för att vi alla skall få en trevlig upplevelse tillsammans.

Ansöka om medlemskap genom att fylla i formuläret nedan och skicka iväg det, sätt in medlemsavgiften på kontot nedan (märk med ditt personnummer), så blir du medlem. Medlemsavgiften är 200:-/år.

Plusgiro. 791017-7
Bankgiro. 5100-3424

Och än en gång ”Skepp o´hoj!
välkomnar ordf. Lennart Börjesson