En dagskryssning genom Sotenkanalen

Smögen – Fjällbacka

MED BUSSTRANSFER GÖTEBORG T/R

 

Från Smögenbryggans myller till Fjällbackas drottninglika skönhet. Vår dagstur mellan Smögen och Fjällbacka genom Sotenkanalen är alltid lika populär och har blivit något av en favorit bland våra gäster.

Efter en kort bussresa från Göteborg till Smögen beger vi oss ut i den vackra bohuslänska skärgården genom Sotenkanalen mot Fjällbacka. Vi njuter av en tre timmars färd i Bohuslän med spännande guidning ombord.

Sotenkanalen började anläggas 1931 och invigdes av kronprins Gustaf Adolf 1935. Många stenhuggare blev arbetslösa efter kraschen inom stenindustrin och kunde istället hjälpa till med att handgräva och spränga Sote kanal, eller Sotenkanalen som många kallar den. Från början var Ramsvikslandet en halvö. Man ville anlägga en skyddad led innanför olycksdrabbade Sotefjorden. En stämningsfull sträcka som är 4 800 meter lång, 15 meter bred och 4,5 meter djup.

Vi fortsätter med en guidning i Fjällbacka där du också hinner ta en promenad, kanske köpa en souvenir med dig hem och ta en titt på den vackra bysten av Ingrid Bergman, spejandes ut över Fjällbacka fjorden om given av väl dof tande Ingrid Bergmanrosor. Vi blir serverade en god och välbehövlig lunch på Stora Hotellet innan vi tar bussen mot Göteborg igen.

Inkluderat

  • Busstransfer & båtresa
  • Fika 
  • Lunch på Stora Hotellet
  • Guidning
  • Musikunderhållning

 

Pris 745:- per person 

Minimum 30 deltagare, om ni är färre hör av er till oss så ser vi till att ni kan åka med någon annan mindre grupp. 

Välkommen ombord!

 

Karta