Dagskryssning till vidunderliga Vinga

Göteborg – Vinga – Hönö-Klåva

MED BUSSTRANSFER TILL GÖTEBORG

 

Det känns mäktigt att sätta foten på Göteborgs västligaste utpost Vinga. Naturreservatet Vinga är en bedårande plats och det är lätt att föreställa sig Evert Taube skuttandes på klipporna som barn.

Att komma till Vinga en solig vår dag, följt av havsglitter, vårfåglar och spirande grönska längs gångstigen upp mot den gamla fyrvaktarbostaden och vidare mot båken och fyren, är ett av Sveriges kanske mest idylliska vykort. Men lika häftigt är det att komma hit på hösten, när stormarna yr och havet slår mot klipporna så det skummar flera meter upp över land. Då anar man hur det kan vara att vara fyrvakt mästare på en ö, långt från civilisationen, under kalla vinterdagar.

Vi kliver ombord på M/S Nya Skärgården vid Maritiman i Göteborg och får oss en fin tvåtimmars kryssning ut genom Göteborgs hamn, förbi Älvsborgs fästning med riktning mot Vinga. Vi följer farleden mellan Göteborgs södra och norra skärgårdsöar, och får oss en guidad tur på Vinga där vi hinner ta en titt på fyren, båken, Taubehuset och de vackra omgivningarna.

Ombord igen har det dukats upp för att inta en god lunch under färden mot Hönö­Klåva. Påfyllda med energi hoppar vi iland för att besöka Fiskemuséet på Hönö, bryggvandra lite i hamnen och kanske shoppa ett minne eller ta en öl eller kaffe på något trevligt hak och bara njuta av stunden. När vi känner oss nöjda väntar bussen för att ta oss tillbaka till city på eftermiddagen.

Önskar man starta senare på dagen går denna tur utmärkt att njuta av som en eftermiddagstur istället, då i omvänd riktning där vi startar med buss till Hönö där vi kliver ombord. 

INKLUDERAT

  • Busstransfer & båtresa
  • Fika
  • Lunch ombord
  • Guidning
  • Musikunderhållning

 

Pris 745:- per person 

Minimum 30 deltagare, om ni är färre hör av er till oss så ser vi till att ni kan åka med någon annan mindre grupp. 

Välkommen ombord!

 

Skicka boknings- eller offertförfrågan

Karta