Dagskryssning i Göteborgs södra skärgård

Göteborg – Eskils kanal – Önnereds brygga

 

Visst är det något särskilt  med kanaler? Det där smala balanserandet på gränsen mellan hav och land. Som Eskils kanal. Tacka en envis fiskare från Önnered för den. 

Göteborgs södra skärgård känns lite som Bohuslän i miniatyr med fiskelägen, de charmiga bygatorna, de badvänliga klipporna och det öppna havets fria horisont.

Vi kliver ombord och gör oss beredda för att njuta av en tre timmars tur ut genom Göta älv mot den sköna södra skärgården. Samtidigt som vi får oss lite fika och smörgås plockar Ingemar Kavsjö fram dragspelet och drar kanske ”en vals”...

Vi åker Korshamnsrännan mellan Asperö och Köpstadsö (som uttalas Kössö), och passerar den anrika bryggan på Brännö. Är vädergudarna med oss och benen i form kanske det bjuds upp till dans på fördäck.

Vi passerar karantänstationen på Känsö, åker genom ”snobbrännan” förbi Styrsö och tillbaka mot fastlandet igen. Efter Fiskebäcks småbåtshamn glider vi förbi Stora Lyngskär och in i pittoreska Eskils kanal för en stunds avslutande precisionsnavigering in mot Önnereds brygga. Där lägger vi till och hoppar iland för en lunch hos Jungman Jansson med vacker utsikt över skärgården utanför Önnered.

 

Inkluderat

  • Båtresa
  • Fika
  • Lunch på Jungman Jansson
  • Guidning
  • Musikunderhållning

 

Pris 645:- per person 

Minimum 30 deltagare, om ni är färre hör av er till oss så ser vi till att ni kan åka med någon annan mindre grupp. 

Välkommen ombord!

 

Karta