Midsommarkryssning till Nya Älvsborgs fästning

Midsommarkryssning till Nya Älvsborgs fästning

Att få uppleva det bästa av Göteborgs skärgård, historia och magiskt fina midsommarfirande en fantastisk upplevelse - bättre kan det inte bli!

Så boka sommarens bästa upplevelse redan nu!

Läs mer

Sök resa

payment_methods


När jag fick tips om att M/S Svea af Smögen, eller M/S Svea af Bohuslän som hon heter numera, var till salu 2009 hade jag en dröm om att alla skulle kunna åka reguljärtrafik med skärgårdsbåt mellan Göteborg och Strömstad igen. Den drömmen blev verklighet när vi köpte vårt tredje fartyg M/S Nya Skärgården 2015. Då, för första gången på 50 år blev det möjligt att få se Bohusläns vackra kust från vattnet igen. Och allt fler har upptäckt Svenska Västkustlinjens 3-dagarskryssning som blivit en riktig populär och omtyckt storsäljare.

Att få åka med i våra vackra gamla skärgårdsbåtar är en upplevelse bara det. Det finns en själ i gamla skutor som inte går att beskriva. Och att ha Bohuslän som arbetsplats kan inte bli bättre. Jag vill verkligen att alla ska få ta del av hela Västkusten, att få till sig de gamla historierna om stenhuggarna och sillperioden och den vackra naturen genom både berättelser och musik ombord.

Jag ser också fram emot alla gäster som kommer att åka med oss ut till Nya Älvsborgs fästning. Sedan våren 2017 är det vi på Svenska Västkustlinjen som ansvarar för verksamheten på fästningen. Nya Älvsborgs fästning är en historisk intressant plats och ett av besöksstaden Göteborgs största turistmål som ligger i mynningen av Göta Älv. Precis som vi vill göra Bohuslän tillgänglig för alla, vill vi att Nya Älvsborgs fästning också ska vara det. 

Välkommen ombord, till sjöss och iland!
 Dick Andreasson,
 Svenska Västkustlinjen

 

 

Vi sponsrar