Välkommen ombord !

3-dagarskryssning: Svenska Västkustlinjen

Att se vår vackra västkust från sjösidan är inte alla förunnat.
Men nu kan du unna dig några minnesrika dagar ombord på M/S Nya Skär gården. 
 

1891 började S/S Göteborg trafikera denna sträcka. Den sista turen gick 1965 och nu, för första gången på femtio år, kan Svenska Västkust linjen, sedan förra året, äntligen erbjuda alla denna reguljära båtfärd igen. Stolta och glada hälsar vi dig välkommen ombord på en oförglömlig kryssning där vi tillsammans njuter av naturens stor slagenhet, äter och dricker gott, blir upplivade av härlig musik, sång och skratt och får ta del av kulturella sevärdheter. Vi knyter ihop Bohuslän åt dig och själv kommer du knyta många nya vänskapsband. Vi vågar lova dig några av ditt livs bästa dagar. 

Du kan börja din resa med båt på Söndagar från Göteborg, Stenpiren Resecentrum upp till Strömstad, eller om du föredrar att börja er resa på en Onsdag med buss från Göteborg, Comfort Hotel, Skeppsbrokajen 1 och båtkryssning från Strömstad riktning söderut, med avstigning i Göteborg.

Göteborg – Gullmarstrand/Fiskebäckskil – Tanumstrand – Strömstad 
 

MED BUSSTRANSFER TILL GÖTEBORG

Dag 1: Vi avgår kl 08:00 från Maritiman och kryssar upp mot Marstrand där vi gör ett kortare uppehåll, sedan vidare mot vår natthamn Lysekil. Ni inkvarteras på ert hotell och har kvällen fri för egna aktiviteter. Det finns även möjlighet att boka middag ombord.

Dag 2: Dagen börjar med en härlig frukost innan vi ger oss av mot Smögen där vi gör uppehåll för bryggflanering och shopping. Vi seglar vidare genom Sotenkanalen mot Fjällbacka skärgård. Därefter lägger vi till i Tanumstrand som är vår natthamn.

Dag 3: Efter frukost styr vi vårt fartyg mot Koster och Kosterhavets nationalpark på Syd Koster där vi gör dagens strandhugg och där man har möjlighet att åka med kostertåget runt ön. Slutligen efter 3 dagars kryssning når vi vårt mål Strömstad.Buss tar er tillbaka till Göteborg (Här finns även möjlighet att boka till en natt i Strömstad och ta bussen hem nästkommande dag.) 

INKLUDERAT

 • Busstransfer
 • Tre dagars skärgårdskryssning
 • Boende på Hotel Gullmarsstrand en natt
 • Boende på Hotel Tanumstrand en natt
 • Halvpension med frukost och lunch
 • Guidningar ombord av kaptenen
 • Musikaliska inslag
 • Strandhugg för egen tid och sightseeing
 • Tillval: Middag väljer du själv

 

Pris: från 3 995 kr/p  

Strömstad-Tanumstrand-Bohusgården/Uddevalla-Göteborg

MED BUSSTRANSFER FRÅN GÖTEBORG

Dag 1, Strömstad - Tanumstrand

Resan inleds från Göteborg med buss från Badhusgatan vid Comfort Hotel kl. 07.30 till Strömstad. Restid ca.2 timmar

Väl framme i Strömstad intar man frukostmacka och kaffe samtidigt som M/S Nya Skärgården styr mot Sydkoster där dagens första strandhugg görs. Vi åker med Kosterbussen runt ön och gör stopp vid en av öns kyrkor , Kosters trädgårdar samt naturum Kosterhavet som ligger ett stenkast från Ekenäs brygga. Här kan man ta del av bland annat fotoutställningar voch klappakvariet, där du får se och känna på några av Kosterhavets invånare. Efter strandhugget stiger man åter ombord på M/S Nya Skärgården för att äta lunch tillsammans. Med Bohusläns vackra natur som kuliss kryssar vi genom Tjurpannans naturreservat. Vid Skagerraks strandkant, emellan Grebbestad och Fjällbacka, ligger Tanumstrand. Här checkar vi in på mysiga hotel Tanumstrand. Här serveras middagsbuffe, som man bör förboka då bord är reserverade för gruppen. Väljer man att äta något annat från den trevliga menyn, så finns det andra platser inne och ute beroende på väder, vind och årstid.

Dag 2. Tanumstrand - Smögen - Uddevalla

Dagen börjar med en härlig hotelfrukost innan M/S Nya Skärgården lämnar Tanumstrand och kryssar vidare mot Smögen, ofta kallad Västkustens hjärta. Nu befinner vi oss i granitens och de gamla stenhuggarnas rike, och Fjällbackas vackra, idylliska skärgård hälsar oss välkomna när vi kryssar förbi. Skärgården som sträcker sig från Grebbestad i norr till Hamburgsund i söder har charmat många celibriteter, bland annat Ingrid Bergman. Från Hunnebostrand leder den handgrävda, fem kilometer långa Sotenkanalen fram till Smögen. Vi äter lunch ombord innan vi tar sikte mot Smögens gästhamn, en av de mest besökta i Norden, och den kilometerlånga Smögenbryggan. Numera är Smögen en av Västsveriges mest populära turistorter.

När vi njutit av sommarmyllret på "bryggan" tar M/S Nya Skärgården oss vidare mot Uddevalla. Överallt påminns vi om granitbrytningens historia och vi passerar bland annat Bohus-Malmön, en av de öar som var störst när det gällde att skeppa granit ut i världen. Vi rundar Stångehuvuds naturreservat, där bohusgraniten har sin sydligaste landfasta utlöpare. Från håll syns den mäktiga kyrkan i nygotisk stil sticka upp ovanför Lysekils samhälle. Vi passerar trakterna där Evert Taube mötte den man som är känd i hans visor som Handelsman Flink, men även visor som Maj på Malö och Vals på Ängön har sitt ursprung här. När vi når Uddevalla hamn möter en buss upp och tar oss till Hotel Bohusgården. Även här serveras en middagsbuffe som är bra att man har förbokat.

Dag 3. Uddevalla- Marstrand - Göteborg

Efter en god frukostbuffe och kanske ett dopp i havet, inleder vi vår sista dag tillsammans med M/S Nya Skärgården som tar oss mot Marstrand för ett strandhugg. 

Marstrandsön med sin historia och ett aldrig sinande folkliv välkomnar oss. Här kan man strosa runt på egen hand eller om man gjort ett tillval på en guidad tur , så går man runt och får en historik om ön. Öns största och äldsta "kändis", Carlstens fästning, visar sig i sin prakt. Sedan byggstarten 1658, samma år som Marstrand blev svenskt efter freden i Roskilde, kan man säga att själva ön gjort en egen klassresa. Från fängelseö, där "Lasse-Maja " Molin var en av dem som fick avtjäna sitt straff som tjuv, till populär semesterö. Kung Oscar II kom till ön första gången 1843, då var han fjorton år och sjökadett. Som vuxen kom han tillbaka i stort sett varje sommar, vilket lockade sociteten till ön som blev en klassisk badort. Numera är Marstrand en av världens bästa seglingsarenor. När vi lämnar Marstrand och från härliga dagar i Bohuslän, går vi genom Göteborgs norra skärgård och genom hamninloppet mot vår sluthamn, Stenpiren vid Resecentrum, några 100 meter från Göteborgsoperan. Vi beräknar att avsluta denna resa med M/S Nya Skärgården här ca kl.18.00

INKLUDERAT

 • Busstransfer
 • Tre dagars skärgårdskryssning
 • Boende på Hotel Tanumstrand en natt
 • Boende på Hotel Bohusgården en natt
 • Halvpension med frukost och lunch
 • Guidningar ombord av kaptenen
 • Musikaliska inslag
 • Strandhugg för egen tid och sightseeing
 • Tillval: Middag väljer du själv

 

Pris: från 3 995 kr/p  

 
 
 
 
 
Status:
Ring för att boka