Göteborg – Gullmarstrand/Fiskebäckskil – Tanumstrand – Strömstad 

MED BUSSTRANSFER TILL GÖTEBORG
 

Att se vår vackra västkust från sjösidan är inte alla förunnat. Men nu kan du unna dig några minnesrika dagar ombord på M/S Nya Skär gården. 

1891 började S/S Göteborg trafikera denna sträcka. Den sista turen gick 1965 och nu, för första gången på femtio år, kan Svenska Västkust linjen, sedan förra året, äntligen erbjuda alla denna reguljära båtfärd igen. Stolta och glada hälsar vi dig välkommen ombord på en oförglömlig kryssning där vi tillsammans njuter av naturens stor slagenhet, äter och dricker gott, blir upplivade av härlig musik, sång och skratt och får ta del av kulturella sevärdheter. Vi knyter ihop Bohuslän åt dig och själv kommer du knyta många nya vänskapsband. Vi vågar lova dig några av ditt livs bästa dagar. 

Du kan börja din resa med båt på Söndagar från Maritiman Göteborg upp till Strömstad, eller om du föredrar att börja er resa på en Onsdag med buss från Göteborgs Operan och båtkryssning från Strömstad riktning söderut, med avstigning i Göteborg

INKLUDERAT

 • Busstransfer
 • Tre dagars skärgårdskryssning
 • Boende på Hotel Gullmarsstrand en natt
 • Boende på Hotel Tanumstrand en natt
 • Halvpension med frukost och lunch
 • Guidningar ombord av kaptenen
 • Musikaliska inslag
 • Strandhugg för egen tid och sightseeing
 • Tillval: Middag väljer du själv

 

Pris: från 3 995 kr/p  

Välkommen ombord!

 

Strömstad-Tanumstrand-Bohusgården/Uddevalla-Göteborg

MED BUSSTRANSFER FRÅN GÖTEBORG

Dag 1, Strömstad - Tanumstrand

Resan inleds från Göteborg med buss från Badhusgatan vid Comfort Hotel kl. 07.30 till Strömstad. Restid ca.2 timmar

Väl framme i Strömstad intar man frukostmacka och kaffe samtidigt som M/S Nya Skärgården styr mot Sydkoster där dagens första strandhugg görs. Vi åker med Kosterbussen runt ön och gör stopp vid en av öns kyrkor , Kosters trädgårdar samt naturum Kosterhavet som ligger ett stenkast från Ekenäs brygga. Här kan man ta del av bland annat fotoutställningar voch klappakvariet, där du får se och känna på några av Kosterhavets invånare. Efter strandhugget stiger man åter ombord på M/S Nya Skärgården för att äta lunch tillsammans. Med Bohusläns vackra natur som kuliss kryssar vi genom Tjurpannans naturreservat. Vid Skagerraks strandkant, emellan Grebbestad och Fjällbacka, ligger Tanumstrand. Här checkar vi in på mysiga hotel Tanumstrand. Här serveras middagsbuffe, som man bör förboka då bord är reserverade för gruppen. Väljer man att äta något annat från den trevliga menyn, så finns det andra platser inne och ute beroende på väder, vind och årstid.

Dag 2. Tanumstrand - Smögen - Uddevalla

Dagen börjar med en härlig hotelfrukost innan M/S Nya Skärgården lämnar Tanumstrand och kryssar vidare mot Smögen, ofta kallad Västkustens hjärta. Nu befinner vi oss i granitens och de gamla stenhuggarnas rike, och Fjällbackas vackra, idylliska skärgård hälsar oss välkomna när vi kryssar förbi. Skärgården som sträcker sig från Grebbestad i norr till Hamburgsund i söder har charmat många celibriteter, bland annat Ingrid Bergman. Från Hunnebostrand leder den handgrävda, fem kilometer långa Sotenkanalen fram till Smögen. Vi äter lunch ombord innan vi tar sikte mot Smögens gästhamn, en av de mest besökta i Norden, och den kilometerlånga Smögenbryggan. Numera är Smögen en av Västsveriges mest populära turistorter.

När vi njutit av sommarmyllret på "bryggan" tar M/S Nya Skärgården oss vidare mot Uddevalla. Överallt påminns vi om granitbrytningens historia och vi passerar bland annat Bohus-Malmön, en av de öar som var störst när det gällde att skeppa granit ut i världen. Vi rundar Stångehuvuds naturreservat, där bohusgraniten har sin sydligaste landfasta utlöpare. Från håll syns den mäktiga kyrkan i nygotisk stil sticka upp ovanför Lysekils samhälle. Vi passerar trakterna där Evert Taube mötte den man som är känd i hans visor som Handelsman Flink, men även visor som Maj på Malö och Vals på Ängön har sitt ursprung här. När vi når Uddevalla hamn möter en buss upp och tar oss till Hotel Bohusgården. Även här serveras en middagsbuffe som är bra att man har förbokat.

Dag 3. Uddevalla- Marstrand - Göteborg

Efter en god frukostbuffe och kanske ett dopp i havet, inleder vi vår sista dag tillsammans med M/S Nya Skärgården som tar oss mot Marstrand för ett strandhugg. 

Marstrandsön med sin historia och ett aldrig sinande folkliv välkomnar oss. Här kan man strosa runt på egen hand eller om man gjort ett tillval på en guidad tur , så går man runt och får en historik om ön. Öns största och äldsta "kändis", Carlstens fästning, visar sig i sin prakt. Sedan byggstarten 1658, samma år som Marstrand blev svenskt efter freden i Roskilde, kan man säga att själva ön gjort en egen klassresa. Från fängelseö, där "Lasse-Maja " Molin var en av dem som fick avtjäna sitt straff som tjuv, till populär semesterö. Kung Oscar II kom till ön första gången 1843, då var han fjorton år och sjökadett. Som vuxen kom han tillbaka i stort sett varje sommar, vilket lockade sociteten till ön som blev en klassisk badort. Numera är Marstrand en av världens bästa seglingsarenor. När vi lämnar Marstrand och från härliga dagar i Bohuslän, går vi genom Göteborgs norra skärgård och genom hamninloppet mot vår sluthamn, Stenpiren vid Resecentrum, några 100 meter från Göteborgsoperan. Vi beräknar att avsluta denna resa med M/S Nya Skärgården här ca kl.18.00

INKLUDERAT

 • Busstransfer
 • Tre dagars skärgårdskryssning
 • Boende på Hotel Tanumstrand en natt
 • Boende på Hotel Bohusgården en natt
 • Halvpension med frukost och lunch
 • Guidningar ombord av kaptenen
 • Musikaliska inslag
 • Strandhugg för egen tid och sightseeing
 • Tillval: Middag väljer du själv

 

Pris: från 3 995 kr/p  

 

Välkommen ombord !

 
 
 
 
Pris från:
3 995:-
Dagar:3
3 dagars kryssning
3 x frukost (Dag 1 serveras frukost ombord)
3 x lunch ombord
2 x Hotellövernattning
Guidning och underhållning ombord
Busstransfer
Transportsätt:Båt
Boka resa

Dagsprogram

TRE DAGAR GÖTEBORG-STRÖMSTAD ELLER OMVÄNT

 

Dag 1: Göteborg-Marstrand-Lyskekil/Fiskebäckskil

Vi börjar våra tre gemensamma dagar när vi stiger ombord på M/S Nya Skärgården som avgår kl 08.00 från Maritiman,  Göteborgs maritima upplevelsecentrum vid Packhuskajen. Vi hoppas att vädergudarna är på vår sida och inleder med att kryssa upp mot Marstrand.

Vi gör ett strandhugg på Marstrandsön, där öns största och äldsta ”kändis”, Carlstens fästning, visar sig i sin prakt. Sedan byggstarten 1658, samma år som Marstrand blev svenskt efter freden i Roskilde, kan man säga att själva ön gjort en egen klassresa. Från fängelseö, där Lars ”Lasse-Maja” Molin var en av de som fick avtjäna sitt straff som tjuv. Kung Oscar II kom till ön första gången som fjortonårig sjökadett. Det var 1843 och han uppskattade sommarön redan då. Som vuxen kom han tillbaka i stort sett varje sommar, vilket lockade till sig societeten och ön blev en klassisk badort. Numera är Marstrand en av världens bästa seglingsarenor. 

Tips att göra i land:
Ta en rask promenad till fästningen, besök Strandverket Konsthall, strosa bland butiker, och vik av i en av de många gränderna mellan de gamla, vackra trähusen.

När vi kliver ombord står lunchen, som vi avnjuter under eftermiddags färden mot Lysekil, uppdukad. Lysekil är ett gammalt samhälle där det under sillperioden skapades sillsalterier och trankokerier och där det fortfarande finns ett tiotal kvar som numera är fasta fornlämningar. Vi närmar oss den gamla, och fortfarande lika populära, badorten. Från håll syns den mäktiga kyrkan i nygotisk stil sticka upp ovanför Lysekils samhälle. Granitkyrkan uppfördes 1899-1901 och är den största i Bohuslän. Vi närmar oss kustlinjen och det är lätt att hänföras av de släta bohusklipporna invid Gullmarsfjorden. Det är här, vid naturreservatet Stångehuvud, som bohusgraniten har sin sydligaste landfasta utlöpare. Läkaren och professorn Carl Curman grundade Lysekil som badort i slutet av 1800-talet. Lysekils badinrättning och Lysekils kallbadhus är fortfarande välbesökta. Vi stiger i land och eftermiddagen och kvällen är fri för egna aktiviteter. Det är också här vi inkvarteras på våra förbokade hotell: Hotel Lysekil, eller Gullmarsstrand i Fiskebäckskil.

Tips att göra i land: 
Olika stadsvandringar (info på turistbyrån), akvariet Havets Hus, naturreservatet Stångehuvud. Här finns mängder med små butiker och massvis av restauranger och barer att äta god middag på eller bara ta en drink och titta på folk. 

 

Dag 2: Lysekil/Fiskebäckskil-Smögen-Tanumstrand

Dagen börjar med en härlig hotellfrukost innan vi lämnar Lysekil och ger oss av mot Smögen, ofta kallad Västkustens hjärta. Smögens gästhamn är en av de mest besökta i Norden och den kilometerlånga Smögenbryggan, längs södersidan av Smögens gamla fiskehamn, är vida känd. Numera är Smögen en av Västsveriges mest besökta turistorter men redan på 1500-talet nämns Smögen i historiska skrifter.

Tips att göra i land:
Bryggflanering, shopping, bad (strand eller klippor). Tidig morgon kan man gå på en av landets få fiske auk tioner. Smögens hembygdsmuseum i hamnen, Smögen whisky (inte denna gång kanske eftersom anläggningen ligger en mil norr om Smögenön, men kanske nästa gång…)

Lunchen serveras ombord och vi tuffar vidare genom den handgrävda, fem kilometer långa Sotenkanalen som leder fram till Hunnebostrand. Vi befinner oss i granitens och de gamla stenhuggarnas rike och Fjällbackas vackra, idylliska skärgård hälsar oss välkomna när vi kryssar förbi. Skärgården sträcker sig från Hamburgsund i söder till Grebbestad i norr och vi vet att Fjällbackas natursköna skärgård har charmat många, bland annat Ingrid Bergman. Vi närmar oss det havsnära Tanumstrand Hotell, strax söder om Grebbestad. M/S Nya Skärgården lägger till i vår natthamn, vi checkar in och njuter sedan av den bohuslänska kvällen. 

Tips att göra i land:
Besöka Nordens största sportshop, ta en tre km promenad på en stig över berget till Grebbestad och Grebbestads bryggeri eller unna dig själv en spabehandling på hotellet.

 

Dag 3: Tanumstrand-Koster-Strömstad

Efter frukost styr vi vårt fartyg mot Koster och Kosterhavets nationalpark på Sydkoster där vi gör dagens strandhugg. Där har man möjlighet att åka med Kosterbussen runt ön för ett besöka på bland annat Kosters Trädgårdar. Kosterhavet är Sveriges första marina nationalpark och invigdes i september 2009. I Kosterhavets nationalpark finns 12 000 arter, hälften under ytan och hälften på land både vanliga och lite mer unika. Även Naturum Kosterhavet ligger här, ett stenkast från Ekenäs brygga på Sydkoster. Här kan du ta del av bland annat fotoutställningar och klappakvariet, där du får se och känna på några av Kosterhavets invånare.

Efter vårt strandhugg stiger vi ombord för att äta lunch tillsammans. Vi njuter av de sista kryssningstimmarna, med Bohuslän som kuliss längs vägen. Vi når resans slutmål, den populära sommarstaden Strömstad, där vår buss väntar på att ta oss tillbaka till Göteborg. För den som vill ha ytterligare en semester dag i Bohuslän, finns möjlighet att boka ytterligare en natt i Strömstad och istället ta bussen hem nästkommande dag.

Tips att göra i land för dig som stannar kvar:
Bad, spa och kallbadhus, mängder av butiker för shopping, caféer, barer, krogar, hyra kajak.

 

 

Avgångar & priser

sida 3 av 3

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
5/9GöteborgVästkustlinjen 3 dagar Strömstad - Tanumstrand - Bohusgården- GöteborgMer än 83 995:-Boka
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
9/9GöteborgVästkustlinjen 3 dagar Göteborg - Gullmarstrand - Tanumstrand - StrömstadMer än 83 995:-Boka
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
12/9GöteborgVästkustlinjen 3 dagar Strömstad - Tanumstrand - Bohusgården- GöteborgMer än 83 995:-Boka
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
16/9GöteborgVästkustlinjen 3 dagar Göteborg - Gullmarstrand - Tanumstrand - StrömstadMer än 83 995:-Boka
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
19/9GöteborgVästkustlinjen 3 dagar Strömstad - Tanumstrand - Bohusgården- GöteborgMer än 83 995:-Boka
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
23/9GöteborgVästkustlinjen 3 dagar Göteborg - Gullmarstrand - Tanumstrand - StrömstadMer än 83 995:-Boka

Information

 

 

Hotell

Gullmarsstrand

Gullmarsstrand

0 meter från havet - Gullmarsstrand ligger så nära vattnet man kan komma, på en långsträckt brygga med utsikt över Gullmarsfjordens öar och vikar. Vårt unika läge vid havet skapar en känsla av absolu...
TanumStrand

TanumStrand

Bo på hotell eller i stuga! - På TanumStrand bor du alltid havsnära, på hotellet eller i stuga. Kommer du med egen båt lägger du självklart till i vår gästhamn. Vi har 165 hotellrum, de flesta med ha...